Bekvämt boende med uteplats
– natur och stad runt hörnet.

Barkarbystaden

På det gamla flygfältet i Barkarby växer en helt ny stadsdel fram med 5000 bostäder och 6000 arbetsplatser. Barkarbystadens läge och kommunikationer gör det enkelt att både bo och arbeta här. Med pendeltåg tar det bara 15 minuter till Stockholm Central från Barkarby pendeltågstation. Arlanda och Bromma flygplats når du inom 25 minuter med bil. Befintliga och planerade kommunikationsmöjligheter gör Barkarbystaden till ett riktigt attraktivt läge för alla som pendlar i norrort.

Bo nära natur och park

Barkarby Äng ligger granne med västra Järvafältets naturreservat. Nya Barkarbystaden ligger invid ett av Stockholms största sammanhängande grönområden. Den vackra omgivningen inbjuder till mängder av aktiviteter längs grönskande promenad- och cykelstråk.

I kvarteret Barkarby Äng har Järntorget byggt 36 st moderna och välplanerade radhus i fyra längor. Samtliga radhus har terass på både fram- och baksida. Ålsta Park och en lekplats med flygtema, ligger runt hörnet. I norr omgärdas kvarteret av naturreservat och i öster planeras en tillfällig skola på Fänriksgatan. Barkarbystaden kommer att ha två centralt belägna grundskolor och flera förskolor. Utbyggnaden av Barkarbystaden sker över en femtonårsperiod och planeringen av förskolor och skolor kommer att anpassas inför varje utbyggnadsetapp.

Byggnationen av Barkarby Äng påbörjades under tredje kvartalet 2013 och inflyttningarna påbörjades under andra kvartalet 2014.

byggarbetsplats-2014-03-31

Bilder från byggarbetsplatsen, Barkarby Äng, feb-mars 2014.

radhus-fabrik-byggplats-1

Bilder från radhusbygge i Moelvens fabrik, 2014.

Fakta

Namn Barkarby Äng
Område Barkarbystaden, Järfälla
Status Slutsålt
Bostäder 36 radhus
Boarea 126 kvm
Inflyttning Maj - okt 2014

Att ladda hem