Med utsikt över nationalstadsparken

I Norra Djurgårdsstaden har Järntorget byggt ett unikt hus med fasad i cederspån tillsammans med Folkhem. Husets är ritat av Wingårdhs och rymmer 56 bostadsrätter varav flera med utsikt över Nationalstadsparken från balkongen.

Naturliga materialval och närheten till Nationalstadsparken har varit viktiga inslag till gestaltningen av huset. Miljön står i centrum i denna nya stadsdel där Stockholm strävar efter att bli ett föredöme för hållbart stadsbyggande. Fördelarna med att bo här är många. Bo nära naturen och promenera in till stan.

Nationalstadsparken är Sveriges enda nationalstadspark. Området är unikt och består av Södra Djurgården, Norra Djurgården, Ulriksdal, Haga, Brunnsviken och Gärdet. Parken ger de boende möjligheter till rekreation och motion på nära håll.

Bo nära natur och park

Kvarteret Färnebofjärden består av två fristående hus som omger och skyddar en gemensam gård. Den västra huskroppen, vilken Järntorget byggt ligger längs Bobergsgatan där den gränsar till Nationalstadsparken. Kvarteret omgärdas även av Fagningsgatan i norr och Madängsgatan i söder. Gården inbjuder till lek och avslappning för de boende i kvarteret. Den ligger på en något högre nivå än omkringliggande gator och bildar en halvprivat oas som nås via genomgående trapphus eller omslutande gator. Under den gemensamma gården ryms parkeringsgarage till respektive fastighet med infart från Storängsgatan.

Lägenhetstyper

Antal rum Yta (m²) Antal
2 rok 59-68 13 st
3 rok 74-80 25 st
3-4 rok 102 1 st
4-5 rok 98-102 11 st
5 rok 99-103 6 st

Fakta

Namn Färnebofjärden
Område Norra Djurgårdsstaden
Arkitekt Wingårdhs Arkitekter
Färdigställt 2014
Antal 56 bostadsrätter
Boarea 59-103 kvm

Att ladda hem