Visning

Kontakta mäklaren för personlig visning.

Mäklare

Eva Rundqvist
Wallenberg Fastighetsförmedling
Reg fastighetsmäklare
Mobil: 070-570 88 81
E-post: eva@wallenbergfast.se

wallenbergfast_logo_red-150px

Avståndstabell

Coop Konsum – gångavstånd
Apotek – gångavstånd
Värmdö Köpcentrum – 3,5 km
Forum Nacka – 15 km
Gustavsbergsbadet – 525 m
Siggesta gård – 14 km
Artipelag 4 km
Fågelbro golfklubb – 13 km
Slussen 20 km

  • Vardagsrum med balkongdörr och tre fönster
  • Kök med balkong/terassdörr samt fönster
  • Illustration över porslinskvarteren
  • Badrum, toalett dusch handfat

Porslinshusen

Bredvid Gustavsbergs porslinsfabrik och bara en liten bit från vattnet bygger Järntorget Porslinshusen fördelade på fem hus kring en gemensam, upphöjd gård. Kvarteret är indelat i två bostadsrättsföreningar; Brf Sailor i Gustavsberg med 125 bostadsrätter och Brf Domino i Gustavsberg med 111 bostadsrätter.

Nu finns bara två lägenheter kvar i det populära projektet. Ta chansen att köpa en inflyttningsklar bostad!
Kontakta mäklare Eva Rundqvist på Wallenberg Fastighetsförmedling för mer information och visning, 070–570 88 81 eva@wallenbergfast.se

Med färgtoner hämtade från de gamla industrikvarteren passar husen bra in sin miljö. Entréer och gårdshus har inslag av kakel och corten som minner om den gamla porslinsfabriken. Mot Wilhelm Kåges gata och Gustavsbergs allé får kvarteret en stramare utformning medan fasaderna mot Ursula Printz gata i söder är mer lekfulla. Mot Blå blomparken i sydöst placeras ett lägre mer fristående hus i en terrassering ner mot parken.

Byggnadernas olika våningshöjder skapar en ljus innergård och samtidigt får fler lägenheter utsikt mot parken. Gården är stor och generös och bjuder in till både umgänge och lugn och ro. Med olika zoner för uteplatser, lek- och gröna ytor finns plats för både barnens aktiviteter och möjlighet till en stilla fikapaus i solen.

Under gården ligger ett parkeringsgarage med 144 stycken parkeringsplatser fördelade mellan de boende i både Brf Sailor och Brf Domino.

Modell av kvarteret

En klassisk modell av Porslinshusen finns att beskåda på fjärde planet i Runda huset i Gustavsbergs bibliotek. Gör gärna ett besök för att få en bra överblick.

För att upptäcka vad Gustavsberg har att erbjuda, kan vi tipsa om hemsidan gustavsberg.nu. Där framgår vad som händer just nu men också det som ligger något längre fram i tiden.

Fakta Brf Domino

Status Etapp 3 Två lägenheter kvar till försäljning
Antal 111 bostäder
Arkitekt Lindberg Stenberg Arkitekter
Inflytt start Q4 2017

Fakta Brf Sailor

Status Etapp 1 Slutsålt
Status Etapp 2 Slutsålt
Antal 125 bostäder
Arkitekt Lindberg Stenberg Arkitekter
Inflyttning Inflyttat 2017