Visningar

Inga aktuella visningar för tillfället.

Kvarteret Abisko nominerat till
Årets Bygge 2015

– Det är roligt att vara nominerad för detta projekt. Kvarteret Abisko var ett samarbete av Stockholmsbyggmästarna där både gemensamma grunder och egna arkitektoniska uttryck fick plats och skapade harmoni, säger Martin Arkad, VD Järntorgetkoncernen.

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda tävling. Den lyfter fram exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Varje år nomineras totalt 20 projekt och vinnaren koras på en storslagen galafest i Stockholm den 23 mars 2015.

Bostäder i en ny grön stadsdel

I kanten av nationalstadsparken invid Husarviken och Bobergs gamla k-märkta gasklockor skapas en helt ny stadsdel.

Storstadskänsla med direktkontakt till naturen och lugnet. En cykeltur eller promenad och du befinner dig mitt bland ängar och ekar, hav och strandpromenad.

Järntorget har byggt Uggleviken med 34 stycken ljusa och vackra bostadsrätter fördelade på två trapphus och med en förskola i bottenvåningen. Huset är sju våningar högt och bildar med grannfastigheterna kv Abisko. Byggnaderna och kvarterets form skapar ett klassiskt storgårdskvarter med ett väldefinierat gårdsrum.

Norra Djurgårdsstaden ska bli en miljöstadsdel i världsklass. Förutom att vara ett område byggt på hållbarast tänkbara sätt kommer det att finnas service som gör miljöhänsyn till en naturlig del av vardagen. Från garagens laddningsstolpar för elbilar till kökens avfallskvarnar som förvandlar matrester till biobränsle.

Lägenhetstyper

Antal rum Yta (m²) Antal
2 rok 54-63 9 st
3 rok 74-97 10 st
4 rok 101-103 6 st
5 rok 123-130 9 st

NDSLogo

Fakta

Namn Uggleviken
Område Norra Djurgårdsstaden
Status Slutsålt
Bostäder 34
Boarea 54-130 kvm
Inflyttning 2013
Avgift 3.298-6.109 kr