Om Järntorget

Järntorgetkoncernen är verksam inom bostadsutveckling, bostadsbyggande och fastighetsförvaltning i Stockholms och Uppsala län.

Framtid

Affärsidén är att med långsiktiga total- och entreprenadåtaganden inom bygg- bostadsutveckling- och fastighetsverksamheten expandera koncernen med fokus på god lönsamhet och ett väl avvägt risktagande. Idag finns ca 3000 bostäder i planarbete och koncernens långsiktiga mål är att starta 1000 bostäder om året, varav minst en tredjedel hyresrätter och studentlägenheter för egen förvaltning. Koncernens ambition är fortsatt tillväxt av verksamheten i Stockholms och Uppsala län. Med stor flexibilitet, kunskap, erfarenhet och ekonomisk styrka finns alla förutsättningar för ytterligare expansion.

Historia

Namnet Järntorget har sitt ursprung i företagets första kontor, som låg vid Järntorget i Gamla stan i Stockholm. Här grundades på 1970-talet Järntorget som senare utökade koncernen med byggmästarföretaget Abacus. Sedan 25 år tillbaka har Järntorget haft dagens struktur som ett familjeägt, stabilt och långsiktigt bostadsutvecklingsföretag.